середа, 2 липня 2014 р.

Перший хліб

Пригадую, колись моя прабабуся часто пекла хліб – у звичайній британці для пляцків, жовтий, не дуже пухкий, але при цьому надзвичайно смачний. Я в тому віці не надто цікавилась рецептами, але пригадую, як вона розповідала сусідці, що не використовує дріжджів, а пече хліб на квасному молоці. Як шкода, що я тоді не цікавилась рецептами!
Зараз багато говорять про користь бездріжджового хліба, діляться заквасками і рецептами їх виготовлення, а я все згадую про той хліб з дитинства. І от коли натрапила на рецепт хліба на «натуральному йогурті», звісно, вирішила спробувати. Вийшло дуже смачно і справді схоже – тільки не жовтенький, а сірий, бо з цільнозерновим борошном. І соди трохи забагато – треба врахувати на майбутнє. А так – можете мене вітати, я вперше в житті спекла хліб. Сімейство засмакувало. Далі буде J











Немає коментарів:

Дописати коментар