Пригадую, колись моя прабабуся часто пекла хліб – у звичайній британці для
пляцків, жовтий, не дуже пухкий, але при цьому надзвичайно смачний. Я в тому
віці не надто цікавилась рецептами, але пригадую, як вона розповідала сусідці,
що не використовує дріжджів, а пече хліб на квасному молоці. Як шкода, що я
тоді не цікавилась рецептами!
Зараз багато говорять про користь бездріжджового хліба, діляться заквасками
і рецептами їх виготовлення, а я все згадую про той хліб з дитинства. І от коли
натрапила на рецепт хліба на «натуральному йогурті», звісно, вирішила
спробувати. Вийшло дуже смачно і справді схоже – тільки не жовтенький, а сірий,
бо з цільнозерновим борошном. І соди трохи забагато – треба врахувати на
майбутнє. А так – можете мене вітати, я вперше в житті спекла хліб. Сімейство
засмакувало. Далі буде J
Немає коментарів:
Дописати коментар