Пляцок - це щось таке, що спік - і можна з'їсти, і жоден з цих процесів не потребує особливих зусиль. Саме тому пляцки належать до моїх улюблених страв. Цей рецепт я привезла колись з Америки, дуже полюбила, але використовувала нечасто - через ананаси, які не хотілося відкривати заради кількох шматочків. Цього разу я внесла деякі зміни, пляцок вийшов навіть смачніший, але про все по-порядку.
Початковий рецепт такий. Складники:
1,5 склянки борошна
1 чайна ложка соди
1 чайна ложка порошку до печива
1 чайна ложка суміші спецій до гарбузового пирога (суміш мелених кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіху)
1 склянка цукру
0,5 склянки рафінованої олії
2 яйця
4 терті на дрібній тертці морквини
1 склянка товчених ананасів
0,5 склянки родзинок
2 білки
горіхи за бажанням
Приготування:
1) Нагріти духовку до 180 градусів, вистелити пергаментом до випічки бритванку.
2) Борошно, порошок до печива, соду і спеції вимішати в мисці.
3) Збити цукор, олію і яйця в иншій посудині до однорідної суміші, вмішати борошняну суміш, родзинки, моркву, ананаси і, за бажанням, горіхи.
4) Викласти тісто в бритванку, пекти до готовности (готовність перевіряємо сірником чи дерев'яною паличкою, проштрикнувши пляцок, вона має вийти суха і чиста). В мене це займає десь пів години, але все залежить від духовки.
Цього разу ананасів у мене не було, а пляцка хотілось, і я замінила їх на терте на грубій тертці яблуко. Білків не давала - лише 2 яйця. Пляцок однозначно вдався - до знимки залишився лише шматочок!
Немає коментарів:
Дописати коментар