Випробувала цей рецепт - і просто не можу ним не поділитися - наразі це однозначно найсмачніший рецепт випічки з гарбузом, який мені довелося випробувати.
Складники:
250 г масла або маргарину,
175 г цукру,
потерта цедра однієї невеликої або половинки великої апельсини
2 яйця
200-400 г печеного потовченого гарбуза, охолодженого (я ще відцідила його від зайвої юшки через тканинку, як домашній сир)
300 г борошна
3 ст ложки кукурудзяного борошна
2 ч ложки розпушувача
125 мл молока
Приготування:
Розтерти в крем масло з цукром, додаємо цедру, яйця, гарбуз, борошно пшеничне і кукурудзяне, розпушувач і молоко, старанно вимішуємо набираємо у формочки (підростає не надто сильно, але краще залишити місце "про запас"), випікаємо при 180-160 градусів.
разом із цим рецептом було кілька цікавих порад щодо овочевої випічки, наприклад, гарбузи добре поєднуються з цитрусовими і сухофруктами, до шоколадних тортів пасує буряк і баклажани, природньо солодкі овочі, як-от морква і пастернак, добре смакують у випічці з корицею, імбиром і мускатним горіхом.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар