понеділок, 30 березня 2015 р.

Кунжутне молочко


Сьогодні вже вдруге робила цю смакоту, тож вирішила поділитися - а раптом ще комусь припаде до смаку. Для нас звичним "вітамінним еліксиром" на зиму-весну є журавлиновий коктейль-морс - в блендері перетираю банан, жменю журавлини і ложку меду із кімнатною кип'яченою водою, можу додати ще будь-які морожені ягоди, фрукти чи овочі, гарбуз, яблуко, першу зелень (кропива, яглиця, первоцвіт, кульбаба). Мої дітки п'ють це з величезним задоволенням. Але тут і журавлина скінчилась, і новенького чогось захотілось і рецепт відповідний на очі натрапив (не змогла вставити запис самого рецепта - він на стіні групи). Тож вирішила я спробувати сироїдне молоко - перетерла в блендері кунжут з водою і відцідила через ситко - вийшло пів літра білої субстанції, і на колір і за фактурою справді дуже схожої на молоко. Я не втрималась від того, щоб скуштувати це - воно мені нагадало... холодну каву, міцну і злегка посолоджену. Воно мало таку суттєву приємну гірчинку, як чорний шоколад, волоські горіхи, чи та ж кава. Далі я залила то "молоко" знову в уже помитий блендер, кинула туди банана, ложку меду, і знову старанно вимішала - вийшов такий собі веганський молочний коктейль - надзвичайно смачний. Із кунжутного жмиху я спробувала зробити цукерочки з медом і маслом какао, але вони щось не дуже вдалися. Треба пошукати иншого застосування :) 

Немає коментарів:

Дописати коментар