неділя, 21 січня 2018 р.

Смакує до кави-4


Мені треба було спекти хліб, використати печеного гарбуза і взагалі була купа справ! але ж ця книжка - вона привабила мене назвою і позірною легкістю. Одразу скажу - в ній нічогісінько про котів - коти лише в назві! В ній чудовий гумор - легкий, яскравий, із присмаком прованських трав. До неї смакувала неміцна чорна кава і хлібні палички з розмарином. Я просто мусила спекти ті палички! Забігаючи наперед скажу, що книжка дуже зручно читалася поміж закладками випічки, тож вийшли не лише палички, а набагато більше - окрім хліба, бо на хлібопічці справжній склад коробочок! Отож - хлібні палички (смакують до зупки, кави, легких романів та дотепних серіалів - про Холістичне детективне агентство Дірка Джентлі, наприклад):

500 г борошна
1 чайна ложка цукру
2 чайні ложки соли (краще морської)
чубна чайна ложка швидкодіючих дріжджів
2 столові ложки оливкової олії
300 мл теплої води
розмарин (або груба сіль, суміш трав, кмин)

Просіяти в миску борошно, додати цукор, сіль, дріжджі, вимішати, побризкати олією, замісити еластичне тісто, потроху додаючи воду, сформувати кульку і залишити в теплому місці приблизно на годину або доки збільшиться в розмірі вдвічі. Сформувати палички, обкатуляти в листочках розмарину, або в грубій солі, або в кмині чи в инших травах. Пекти при 180-200 до золотистого кольору! 

Мушу зізнатись, що при позірній легкості, книжка залишила в мені зачіпки й запитання, на які я досі шукаю відповідь, Вона досі не відпустила мене. Це дивно, ми отримуємо подарунки там, де не очікуємо. Мабуть, в тому і є основна приваба життя!



Немає коментарів:

Дописати коментар