Я можу легко спекти за вечір кілька пляцків, гору вафель і миску печива, але до хліба ставлюся особливо - це для мене однозначно справа дня. Зайве, мабуть, казати, що з таким ставленням він в мене вдається нечасто. Подруга дала мені закваску, щоб пекти корисний "бездріжджовий" хліб. Закваска пускала бульбашки і смачно пахла. Я її "нагодувала" цільнозерновим борошном, "розмножила" у двох банках і взялась випробовувати. Хлібчик я пекла двічі - ввечері спекла пісний, з цільнозернового борошна, закваски і води (вийшов трохи глевкуватий - можливо, недопекла, - але смачний). На цьому цільнозернове борошно в мене закінчилось і на наступний день я спекла здобну паляницю з яйком, цукром і молоком, а зверху посипала зернятками. було смачно, але недоліки ті ж. На цьому моя наснага скінчилась, звичайне борошно вищого ґатунку заквасці не "посмакувало" і вона "здохла" .
Немає коментарів:
Дописати коментар