субота, 3 січня 2015 р.

Смаколики новорічного столу


Цей Новий рік став для мене святом вдалих кулінарних експериментів. Нарешті "відірвалася" і наробила домашніх цукерочок на різні смаки - біленькі фігурки - це кокосова стружка, масло какао і мед, біленькі кульки - додала ще сухе молоко. Були також фігурки з мелених волоських горіхів, масла какао, меду і керобу, а також з цієї ж маси з вишенькою з домашньої наливки всередині (мені вони посмакували найбільше), коричневі кульки були вже за давно випробуваним рецептом - мелені фініки, волоські горіхи і кероб, додала лише трішки масла какао і меду, що залишились від попередніх цукерок, а ще зробила варіянт "підвищеної корисності", додавши кунжут і насіння льону. Більшість цукерок "не дожили" до ранку.  Доця жваво допомагала. Цукеркова маса викликала в неї значно більше захоплення, ніж пластилін чи тісто для ліплення, і вона вперто відмовилась ліпити кульки, а натомість з'явились равлики, зірочки, бублики, ковбаски!   


А ще я чи не в останній момент вирішила втілити таку ідею
В мене це мало такий вигляд:

Для упакування використала одноразові паперові формочки для кексів, напакувала смаколиків  і папірчиків з "пророцтвами" і позав'язувала шнурочками, а з настанням нового року кожен вибрав собі "смак". Я встигла підготувати лише 6 різних смаків, бо робила все в останній момент. Дольки мандаринки - "рік буде соковитий", волоські горішки - "рік буде багатий і плідний", ягоди дерези китайської - "рік матиме незвичний смак", цукерки з кокосової стружки - "рік буде сповнений ніжности", цукерки з "п'яною вишенькою" - "вас чекають п'янкі враження", цукерки з льоном і кунжутом - "рік буде корисний". Ідея всім сподобалась, дітиська нетерпляче розгортали пакуночки і навіть намагались самотужки прочитати записки!    


Немає коментарів:

Дописати коментар