"З боєм годинника" в новорічну ніч я допікала кексики, ідея яких виникла у мене після випробування одного дуже незвичного для мене рецепта несолодких кексів. Рецепт виявився настільки вдалим, що я заледве встигла кілька зазнимкувати:
отже, не буду зволікати. Складники:- 1 велике яйце
- 50 мл олії
- 150 мл молока
- 200 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 середній тертий кабачок
- жменька сушених помідорів (у мене не було, я порізала кубиками два свіжі)
- пучечок свіжої руколи
- 150 грамів сиру (моцарели, сулугуні, чи будь-якого твердого)
- 2 чайні ложки угорської паприки
- сіль і приправи до смаку
- 2 столові ложки тертого сиру (пармезану або иншого гострого)
Приготування:
збиваємо разом яйце, олію і молоко, додаємо борошно з розпушувачем, помідори, тертий кабачок, посічену руколу, сіль і спеції. сир нарізуємо кубиками і обвалюємо в солодкій паприці, додаємо до тіста, наповнюємо формочки для кексів (десь на третину-половину). В силіконові можна так, а в металеві краще використати паперові вставки, бо сир може прилипнути. В кінці випікання посипаємо тертим сиром. Найкраще смакують гарячими!
В Новий рік я змінила рецепт, поклавши в кожну формочку шапочку печериці, замість кабачка потерла шматок несолодкого гарбуза, помідорів і руколи не додавала, сир вкинула окремо, паприку додала просто до тіста, приправила італійськими тривами. Вийшло дуже смачно!
Немає коментарів:
Дописати коментар