понеділок, 2 лютого 2015 р.

Лляні хрустики на батареї


Відколи довелося спробувати сироїдні "живі" хлібці, цей рецепт не давав мені спокою! Але я ніяк не могла придумати, як же їх приготувати - ні сушилки, ні духовки з конвекцією в мене нема. І от нарешті вчора я додумалась - батарея! Напишу за порядком. спочатку десь трохи більше, ніж пів склянки насіння льону я залила в півлітровій банці холодною кип'яченою водою і залишила на кілька годин (десь три). Потім додала дві щіпки соли (треба менше, трохи пересолила), дрібно насічену цибульку (десь чверть цибулини) і чайну ложку сушеного кропу, старанно вимішала і намастила цю масу на  прямокутну металеву тацю. Залишила на ніч на батареї. На ранок маса висохла і перетворилась на блискучу хрумку шкірочку, яку проте було місцями важко віддерти від таці. Я віддерла, як віддерлось і з тих кавалків вирізала більш-менш акуратні прямокутнички - до знимки, - всі "відходи" з'їла одразу ж, не втримавшись :)  

2 коментарі:

  1. кльово, треба буде спробувати, а то в мене лежить в баночці насіння льону і не можу придумати що то з нього зробити. а в кого пробувала ті сироїдні живі хлібці?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В Олі (мами Світанки), вони їх замовляли в інтернет-магазині. Як на мене, то вони там були невиправдано дорогі, та й самій хотілося зробити.

      Видалити