четвер, 28 грудня 2017 р.

Смакує до кави - 3



Ця осінь так налякала мене вірусняками й ускладненнями, що я старанно притлумлюю в собі поодинокі бажання "вийти в люди" - чи то на мамівку, чи хоч у супермаркет, а чи до когось вгості. Навіть для такої одомашненої істоти як я це буває складно в такий передріздвяний час! Добре, що є книжечки, домашня випічка і кава :). Особливо такі драйвові книжечки, як "Коти-вояки"! Це вже п'ята і шоста частина із серії, і вони такі ж насичені як і перша - тримають у напрузі з перших рядків, відкласти їх фактично неможливо! Два вечори, дві книжечки і один пляцок. Гарбузовий пляцок із того гарбуза, що після його чищення в мене всі руки в мозолях були! Рецепт на цей пиріг таки дивний, але виходить він смачний, хоч і твердувато-сухуватий. А ще має таку цікаву властивість - тісто його, поки сире, дуже гарно ліпиться, краще за пластилін, порції виходить трохи забагато на мою бритванку (довша сторона має 26 см), тож я радо залучаю дітей для використання залишків! Цього разу вони спекли цілу тарілочку "ґудзиків":
тож тримайте рецепт:
250 г печеного гарбуза
100 г волоських горіхів (мелених)
400г борошна
50-80г масла
50 г цукру
200 г меленого печива
1 ч. л. розпушувача
фруктове повидло (смородина, наприклад)
спеції (кориця, імбир, мускатний горіх, гвоздика)
Печений гарбуз розтерти з м'яким маслом, змішати з меленими горіхами, борошном, розпушувачем, меленим печивом, цукром і спеціями, замісити еластичне тісто. 3/4 тіста розтачати і викласти в бритванку, помастити (не дуже грубо) повидлом, з решти тіста наробити тонких вузьких смужок і сформувати решітку поверх повидла. Пекти в не надто гарячій духовці (десь 160 градусів).
смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар